donderdag 13 maart 2014

beste

Beste Koen,

Het toneel was geweldig met al de personages.

Maar waarom speelde u zelf niet mee?

Waarom koos u dat onderwerp?

Hoe komt het dat het onderwerp u interesseert?

Groeten Kayleigh


1 opmerking:

  1. Hallo!
    Ik vond het toneel ook geweldig.Hans en Deborah van theater Zazoe hebben dat fantastisch gedaan! Toen ik de eerste opvoering zag, kreeg ik tranen in de ogen! Zo ontroerend om te zien hoe mooi ze de personages in mijn boek tot leven hadden gewekt!

    Haha, ik ben zelf niet echt een toneelspeler hoor! Laat mij maar verhalen bedenken en schrijven. Als er dan een toneelstuk van komt, zoveel te beter! Dan ga ik in de eerste rij zitten om te kijken en te luisteren!

    Ik was altijd al heel erg geboeid door de Eerste Wereldoorlog. En dan waren er ook nog de verhalen die mijn grootmoeder vertelde toen ik op de lagere school zat. Over haar grote broer Aloïs die in 1912 helemaal alleen naar Amerika was vertrokken. Hierdoor groeide het plan om het verhaal van mijn grootoom te verweven met een verhaal van een jongen die in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog terechtkomt.

    Ik vind het heel boeiend om over die oorlog te lezen en te schrijven. Ik ben niet geïnteresseerd in de veldslagen, de wapens die de sodlaten gebruikten of wie er won of verloor. Ik denk altijd aan gewone kinderen, jongeren en volwassenen die in oorlogstijd leven. Die hebben die oorlog nooit gewild, maar hij maakt wel hun leven kapot. Over die gewone mensen zoals jullie en ik wil ik dan schrijven

    Nog veel plezier en inspiratie tijdens jullie project!

    Vele groeten en tot een volgende keer weer eens!
    Koen.

    BeantwoordenVerwijderen